In rezumat
Acest raport este despre implicarea americană și britanică în comerțul cu droguri în principal opiu din Afganistan, concentrându-se pe istoria unei astfel de implicări, precum și natura traficului de droguri de la ocuparea din 2001 a Afganistanului. Astăzi, Afganistanul furnizează mai mult de 90 % din opiumul ilicit din lume, din care se fabrică heroina, astfel cine profita de pe urma comerțului ?
Anglo-americanii si originile talibanilor
CIA a creat Al-Qaeda
În 1998, Zbigniew Brzezinski, consilierul lui Jimmy Carter Național pe probleme de securitate, a declarat într-un interviu pentru o publicație franceză, Le Nouvel Observateur, că intervenția Statelor Unite în războiul Afgano-sovietic nu a început în anii 1980, ci in 03 iulie 1979 cand președintele Carter a semnat prima directiva secretă pentru ajutor a oponenților regimului pro-sovietic din Kabul, care a precipitat invazia sovietică în Afganistan. Apoi, de la invazia sovietică, un sângeros război de zece ani a urmat.
Uimitor, înainte de 1979 Pakistanul și Afganistanul exporta foarte puțină heroină în Occident, dar de prin 1981, transporturi ale armatei prin ,,Pakistan National Logistics Cell” sosesc prin filierele CIA din Karachi tot mai multe transporturi cu heroina – protejate de ISI ( serviciile de securitate internă ale Pakistanului ), cu documente care le elibera de căutarea poliției. Această schimbare a avut loc în 1981, atunci când directorul CIA, William Casey si prințul Turki bin Faisal – seful informațiilor din Arabia saudita și ISI au lucrat împreună pentru a crea o legiune străină de musulmani jihadisti sau așa-numitii afgani arabi. Mai mult de 100.000 de militanti islamisti au fost instruiți în Pakistan între 1986 și 1992 în tabere supravegheate de CIA și MI-6 ( compartiment din cadrul serviciilor secrete britanice,n.a.). SAS (forțele speciale britanice) au instruit viitorii luptători Al-Qaida și talibani în fabricarea bombelor și alte arte negre, în timp ce liderii lor au fost instruiți într-o tabără CIA din Virginia – SUA. Mai mult, ajutor CIA a fost canalizat prin Generalul Zia ( presedintele Pakistanului ) și ISI din Pakistan.
Crearea talibanilor
La mijlocul anilor 1990, un grup obscur de “populatie de tara Pashtun” a devenit o forță militară și politică puternică în Afganistan, cunoscută sub numele de talibani. În același timp, talibanii au dobândit contacte cu ISI, de multe ori denumite “guvernul din umbră” al Pakistanului în 1995. ISI au avut complicitate activa cu talibanii în Afganistan in războiul civil impotriva dictatorilor militari, care controlau tara. In plus, la fel ca și în războiul din Afganistan împotriva Uniunii Sovietice din precedentul deceniu, ISI a colaborat in informații cu Arabia Saudita pentru a asigura finanțarea talibanilor, iar legăturile dintre ISI și informațiile saudite au crescut foarte mult. Creșterea talibanilor la putere în Afganistan, a fost, de asemenea, ajutata de CIA, care a lucrat cu serviciile pakistaneze ISI.
La câțiva ani după ce talibanii au venit la putere au început o campanie de eradicare a culturilor de opiu din Afganistan, și succesul programului din 2000 de eradicare a drogurilor in Afganistan sub guvernul taliban, a fost recunoscut de Organizația Națiunilor Unite ca o realizare monumentală, în care nici o alta tara nu a fost în măsură să pună în aplicare un program comparabil. In octombrie 2001, ONU a recunoscut că talibanii au redus producția de opiu în Afganistan, de la 3300 tone în 2000 la 185 tone în 2001. În iunie 2001, cu câteva luni înainte de 9/11, a fost raportat ca un “cadou recent” de 43 milioane dolari pentru conducătorii talibanii din Afganistan, anunțul a fost facut de către secretarul de stat Colin Powell, în plus față de alte ajutoare distribuite, care au făcut din Statele Unite, sponsorul principal al talibanilor.
Implicarea anglo-americanilor in comertul afgan cu opium
Traficul de droguri este cea mai profitabila marfa globala după comerțul cu petrol și arme, prin urmare, imediat după octombrie 2001 invazia piețelor cu opiu a fost restaurata. Prețurile opiului au urcat in spirală. Până la începutul anului 2002, prețul intern al opiului în Afganistan (în dolari / kg) a fost de aproape 10 ori mai mare decât în anul 2000. Invazia anglo-americană din Afganistan, a restaurat cu succes traficul de droguri. The Guardian a raportat recent că, “În 2007, Afganistanul a avut mai mult teren cultivat cu droguri decat Columbia, Bolivia si Peru la un loc.”
Englezii
În 2005 a fost raportat de către The Independent că ministrul afgan de Interne a demisionat, astfel :”pe fondul rapoartelor el a renuntat din cauza implicării oficialilor guvernamentali de rang înalt în comerțul ilegal de droguri. El a fost sincer privind implicarea oficialilor în traficul de droguri și se crede că a avut diferende cu președintele Karzai pentru numirea oficialilor provinciali. In 2006, The Independent a raportat că,” ofițeri de informații britanici și comandanți militari au acuzat SUA de subminare a politicilor britanice în Irak și Afganistan, după concedierea unui aliat britanic cheie în provincia afgană Helmand.” Britanicii acuzau presiunea facuta de către CIA pe decizia președintelui Hamid Karzai de a-l respinge pe Mohammed Daud ca guvernator al Helmand. Dl. Daud a supraviețuit mai multor tentative de asasinat ale talibanilor, a fost văzut ca un jucător-cheie în campania anti-drog din Marea Britanie în Helmand, și a fost concediat de catre Hamid Karzai, presedintele Afganistanului, dupa ce a ascultat sfaturi de la alți jucători puternici din Occident.
Fostul ambasador britanic în Uzbekistan, Craig Murray, a scris într-un articol din 2007 din Daily Mail – Marea Britanie, că ceea ce sa realizat în Afganistan este “cea mai mare recolta de opiu din lume ce a fost vazuta vreodata.” Murray mai specifica : ” Realizarea economica din Afganistan merge dincolo de simpla producție de opiu brut. De fapt, Afganistanul nu mai exportă mult opiu brut. Acesta a reușit în ceea ce eforturile noastre de ajutor internațional îndeamna fiecare țară în curs de dezvoltare de a face. Afganistanul a intrat și în operațiuni “cu valoare adăugată”, de producție. Acest lucru înseamnă că Afganistanul exporta acum nu opiu, ci heroina. Opiul este transformat în heroină la scară industrială, nu în bucătării, ci în fabrici. Milioane de litri de substanțe chimice necesare pentru acest proces sunt expediate în Afganistan in cisterne. Cisternele și camioanele cu opiu în vrac, ruleaza spre fabrici pe drumurile îmbunătățite cu ajutor american, de trupele NATO. Murray explică faptul că acest lucru a fost în măsură să se întâmple pentru că ” cei mai mari patru jucători în afaceri cu heroina sunt toți membri de rang înalt ai guvernul afgan. “, Murray a declarat că: ” singura noastră adevărată realizare până în prezent este scăderea prețurilor de stradă pentru heroină în Londra.”
Americanii
În 2002, fostul secretar din cadrul Secretariatului Guvernului din India a scris că, în ceea ce privește eșecul de a combate creșterea producției de opiu, “aceasta a marcat lipsa de succes în fața heroinei datorita faptului că CIA a încurajat acesti baroni ai heroinei în timpul războiului din Afganistan din anii 1980, în scopul de a răspândi dependenta de heroină printre trupele sovietice, care acum sunt folosite în căutarea lui bin Laden și altor lideri supraviețuitori ai Al Qaeda.”
The Hindu, raporta in 2008 ca : ,, 90 % din heroina vândută în Rusia provine din Afganistan“, iar Putin a fost citat spunand ca : “Din păcate, ei (NATO) nu fac nimic pentru a reduce amenințarea narcoticelor din Afganistan ” și că ,,forțele coaliției stau așezate pe spate și vizioneaza caravanele de camioane care transporta droguri din Afganistan pentru fosta Uniune Sovietică și Europa. “. Articolul apoi raporta că :” în conformitate cu rapoarte neconfirmate aviația de transport militară a SUA este folosita pentru livrarea de droguri din Afganistan la bazele aeriene americane, Ganci în Kârgâzstan și Incirlik din Turcia ” și că “aceasta a fost raportata anterior, dar CIA este implicata in productia de opiu din Afganistan, sau cel puțin, o protejeaza.” Un jurnalist rus a citat un oficial anonim afgan care spunea : “85 % din toate drogurile produse în provinciile sudice și sud-estice sunt expediate în străinătate de către aviația SUA.”
Englezii si talibanii
The Independent a raportat, în 2008 că : “Marea Britanie a planificat sa construiasca o tabără de antrenament talibana de 2.000 de luptatori in sudul Afganistanului, ca parte a unui acord top-secret schimbat intre părți. Planurile au fost descoperite pe un stick de memorie confiscat de către poliția secretă afgană în decembrie.”În plus,” Tabăra va oferi instruire militară a 1.800 de luptători talibani ordinari și 200 de comandanți de nivel scăzut. ”
Articolul a explicat că :”Afganii au fost instruiti de catre britanici ca o miliție cu nici o loialitate față de guvernul central. Comunicațiile interceptate ale talibanilor au sugerat că britanicii au încercat să-i ajute.” Articolul continua sa raporteze că: ,,programul a fost sponsorizat de către britanici” și că “stickul de memorie a aratat ca 125.000 dolari au fost cheltuiti pe pregătirea taberei și încă 200.000 dolari au fost alocati pentru a rula în 2008 “, stick-ul de memorie a dezvăluit de asemenea planurile de a instrui talibanii de-a utiliza telefoanele sigure prin satelit, astfel încât acestia ar putea comunica direct cu oficialii din Marea Britanie.
Cine profita din contrabanda cu droguri
Michel Chossudovsky descrie comerțul cu heroină ca o “ierarhie a prețurilor”, cu prețul de strada a drogurilor (ceea ce este vândut în mare măsură în orașele din întreaga lume), este de 80 până la 100 de ori mai mare decat prețul plătit fermierilor care o cultiva în Afganistan. FMI a raportat că la sfârșitul anilor 1990, spălarea de bani a reprezentat 2-5% din PIB-ul mondial, și că un procent mare de la 590 miliarde la 1500 miliarde de dolari din spălarea de bani anuala este “direct legata de comerțul cu narcotice.” Acest comerț profitabil cu stupefiante produce profituri care sunt “spălate în numeroase paradisuri bancare off-shore din Elveția, Luxemburg, Insulele Channel britanice, Insulele Cayman și alte câteva 50 de locații de pe glob.” Aceste paradisuri off-shore ” sunt controlate de bănci occidentale și instituțiile financiare“, care “au un interes legitim în menținerea și susținerea comerțului cu droguri ”.
Un exemplu al interesului de pe Wall Street și ai bancherilor din Londra în comerțul internațional de droguri, il putem da uitandu-ne la Columbia și grupul rebel FARC. În 1999, președintele Dick Grasso al NYSE [New York Stock Exchange] a călătorit în Columbia și s-a întâlnit cu liderul rebelilor FARC care controleaza partea sudica din țară. Grasso a cerut rebelilor columbieni să investească profiturile lor în Wall Street. Associated Press a raportat că Grasso a declarat liderului rebel ca : ” face pace si se asteapta la beneficii economice mari de la investitori la nivel mondial “, și a invitat liderul rebel sa viziteze Wall Street. Pentru a permite investiții din droguri în instituțiile financiare din Occident, marile bănci cum ar fi Citigroup, Bank of America, Morgan Stanley, Deutsche Bank, JPMorgan &Chase , toate oferă servicii private pentru cei foarte bogati, cu foarte puține întrebări despre provenienta banilor.
Nu este surprinzător faptul că abuzul de medicamente pe baza de opiu este în creștere, deoarece oamenii pot obține cu ușurință astfel de medicamente on-line fără prescripție medicală, să nu mai vorbim de faptul că heroina continuă să curgă peste tot in lume, în ciuda războiului impotriva drogurilor. Si oricum acest razboi impotriva drogurilor este de fatada, daca ar fi asa cum oficialii ne prezinta situatia, cu tehnologia si fortele armate existente acum, acest flagel s-ar putea eradica in maxim o luna, dar, dupa cum ati putut citi, adevarul este altul. Intregul proces este sub controlul elitei, care obtine astfel bani negri pentru a-i folosi la finantarea operatiunilor steag fals sau la dezvoltarea ,,tehnologiei negre” care este cu mii de ani inaintea a ce noi folosim ca civilizatie in prezent.
Iar privind din perspectiva romaneasca aceste lucruri, pentru ce se aduc laude armatei romane care este dislocata in Afganistan, pentru paza si protectia transporturilor de droguri care fac victime in marile orase din Occident ? Eu nu gasesc niciun merit pentru asta, ba dimpotriva !! Noi nu avem ce cauta acolo si nici in aceasta organizatie terorista numita NATO !
sursa : http://www.geopoliticalmonitor.com/
traducere, adaptare si comentarii administratorul blogului http://burebista2012.blogspot.ro/
Drum drept spre Lumina !
articol de Andrew G. Marshall
... [Trackback] [...] There you will find 86142 more Info to that Topic: meritocratia.ro/2014/08/10/heroina-afgana-si-cia/ [...]
... [Trackback] [...] Find More Information here to that Topic: meritocratia.ro/2014/08/10/heroina-afgana-si-cia/ [...]
... [Trackback] [...] Read More Info here to that Topic: meritocratia.ro/2014/08/10/heroina-afgana-si-cia/ [...]
... [Trackback] [...] Find More to that Topic: meritocratia.ro/2014/08/10/heroina-afgana-si-cia/ [...]
... [Trackback] [...] Read More on that Topic: meritocratia.ro/2014/08/10/heroina-afgana-si-cia/ [...]
... [Trackback] [...] Read More on to that Topic: meritocratia.ro/2014/08/10/heroina-afgana-si-cia/ [...]
... [Trackback] [...] Find More Info here to that Topic: meritocratia.ro/2014/08/10/heroina-afgana-si-cia/ [...]
... [Trackback] [...] Read More Info here on that Topic: meritocratia.ro/2014/08/10/heroina-afgana-si-cia/ [...]
... [Trackback] [...] Read More on on that Topic: meritocratia.ro/2014/08/10/heroina-afgana-si-cia/ [...]
... [Trackback] [...] Read More Info here on that Topic: meritocratia.ro/2014/08/10/heroina-afgana-si-cia/ [...]
... [Trackback] [...] There you will find 49372 additional Info on that Topic: meritocratia.ro/2014/08/10/heroina-afgana-si-cia/ [...]
... [Trackback] [...] Find More here on that Topic: meritocratia.ro/2014/08/10/heroina-afgana-si-cia/ [...]
... [Trackback] [...] Find More to that Topic: meritocratia.ro/2014/08/10/heroina-afgana-si-cia/ [...]
... [Trackback] [...] Read More Information here on that Topic: meritocratia.ro/2014/08/10/heroina-afgana-si-cia/ [...]
... [Trackback] [...] Find More here on that Topic: meritocratia.ro/2014/08/10/heroina-afgana-si-cia/ [...]
... [Trackback] [...] Here you will find 43603 more Information on that Topic: meritocratia.ro/2014/08/10/heroina-afgana-si-cia/ [...]
... [Trackback] [...] Information on that Topic: meritocratia.ro/2014/08/10/heroina-afgana-si-cia/ [...]