Guvernul federal american a dezinformat opinia publică timp de mai mulţi ani, anunţând o datorie naţională mult mai mică decât cea reală, potrivit raportului unui profesor de economie de la Universitatea California. Potrivit calculelor lui, SUA au o datorie de 70.000 de miliarde de dolari, valoare de aproximativ patru ori mai mare decât cifrele oficiale, 16.900 de miliarde de dolari.
Profesorul universitar James Hamilton argumentează că oficialii americani au stabilit o valoarea a datoriei publice total diferită faţă de cea calculată de el din cauză că nu au luat în considerare costurile anumitor datorii nefinanţate. Printre acestea se numără garanţii guvernamentale pentru contractarea împrumuturilor, asigurarea depozitelor bancare, acţiuni întreprinse de Rezerva Federală americană, precum şi cheltuielile cu unele fonduri fiduciare (acordate pe bază de încredere) guvernamentale.
Însumând toate aceste cheltuieli, rezultă o uriaşă datorie naţională de peste 70.000 de miliarde de dolari, concluzionează Hamilton.
În plus, profesorul este convins că în bilanţul federal nu au fost incluse nici datoriile ce ţin de finanţarea creditelor pentru învăţământul postliceal, pentru Corporaţia Federală de Asigurare a Depozitelor Bancare şi a Sistemului Federal de Rezervă (monetară).
„Cele mai mari datorii care nu figurează în bilanţul federal îşi au sursa în presiunea fiscală ce se manifestă sub forma îmbătrânirii populaţiei şi creşterea cheltuielilor în sănătate”, a spus profesorul, adăugând că „au existat mai multe episoade în istorie în care pasivele neincluse în bilanţ au ajuns să influenţeze destul de mult bilanţul oficial”.
Istoria se repetă
Un exemplu sugestiv este criza datoriilor şi problemele fiscale generate de economisire din anii 1980, completează specialistul. „Pierderile au afectat capacităţile Corporaţiei Federale de Asigurare a Economiilor şi Împrumuturilor, instituţie care nu mai activează în prezent, de a-şi îndeplini promisiunile de garantare a depozitelor bancare”, a explicat Hamilton.
James Hamilton nu este singurul economist care a tras un semnal de alarmă asupra practicilor guvernului american. Primele declaraţii care sugerau că datoria publică a Statelor Unite este de aproximativ 70.000 de miliarde de dolari au apărut cu mai mulţi ani în urmă.
„Cutremurul va fi provocat de colapsul pe piaţă al obligaţiunilor guvernamentale americane, pe măsură ce investitorii din ţară şi din străinătate vor realiza că singura cale prin care Unchiul Sam va reuşi să-şi achite viitoarele datorii este printarea masivă de bani”, au spus în 2008 economistul Laurence Kotlinkoff şi în 2012 specialistul David Walker.
„Rezultatul va fi creşterea uriaşă a inflaţiei şi a dobânzilor, reducerea pe termen lung a producţiei şi a ocupării forţei de muncă. Asta s-a întâmplat oricărei ţări care a încercat să cheltuie mai mult decât putea să plătească”, au avertizat în trecut cei doi economişti.
... [Trackback] [...] Find More here on that Topic: meritocratia.ro/2013/11/04/sua-ifaliment-100/ [...]
... [Trackback] [...] Here you will find 37562 additional Info on that Topic: meritocratia.ro/2013/11/04/sua-ifaliment-100/ [...]
... [Trackback] [...] Find More Information here on that Topic: meritocratia.ro/2013/11/04/sua-ifaliment-100/ [...]
... [Trackback] [...] Find More on that Topic: meritocratia.ro/2013/11/04/sua-ifaliment-100/ [...]
... [Trackback] [...] Information to that Topic: meritocratia.ro/2013/11/04/sua-ifaliment-100/ [...]
... [Trackback] [...] Information on that Topic: meritocratia.ro/2013/11/04/sua-ifaliment-100/ [...]
... [Trackback] [...] Read More to that Topic: meritocratia.ro/2013/11/04/sua-ifaliment-100/ [...]
... [Trackback] [...] Information on that Topic: meritocratia.ro/2013/11/04/sua-ifaliment-100/ [...]
... [Trackback] [...] Info to that Topic: meritocratia.ro/2013/11/04/sua-ifaliment-100/ [...]
... [Trackback] [...] Find More Info here to that Topic: meritocratia.ro/2013/11/04/sua-ifaliment-100/ [...]
... [Trackback] [...] Here you can find 62149 more Info on that Topic: meritocratia.ro/2013/11/04/sua-ifaliment-100/ [...]
... [Trackback] [...] Find More on that Topic: meritocratia.ro/2013/11/04/sua-ifaliment-100/ [...]
... [Trackback] [...] There you can find 79534 more Information to that Topic: meritocratia.ro/2013/11/04/sua-ifaliment-100/ [...]
falimentul financiar este expresia suma finala a tuturor celorlalte falimente .. moral social economic politic .... si cel mai grav falimentul epuizarea mijloacelor de sustinere a vietii . distrugerea mediului natural ..... iata-ne si fara bani fara resurse fara viziune neavund nici o optiune un proect strategie de iesire din aceasta fundatura .... sintem pe marginea prapastiei ... inapoi nu ne putem intoarce in fata este haul prpastia ... este necesara o noua viziune asupra lumii ... rezultatul final a 2000 mii de ani arata esecul si falimentul unui experiment uman ratat ... sa pornit prost de la inceput rezultatul nu putea fi altul . partea interesanta abia urmeaza . geniul inteligenta umanitatii este activa si nemarginita vom gasii calea .. eu cred ca da . o lume moare si alta se naste o noua era in care am intrat deja abia incepe se lasa descoperita ..... meritocratia face parte din acest proect al lumii noi . meritocratia va schimba nu doar Romania ci intrega planeta ...