Vedeti dumneavoastra, fiecare dintre noi are puncte slabe si puncte (atuuri) puternice.
Nimeni nu-i perfect iar unul dintre punctele mele slabe este ca nu stiu sa-mi exteriorizez sentimentele iar acest lucru se observa la mine, printre altele, si atunci cand vorbesc in public sau (mai putin) in privat. In schimb, un atuu puternic poate fi acela ca sunt capabil sa vad lucruri pe care altii nu le vad chiar daca ei au capacitatea de a vorbi in public ore in sir.
De obicei oamenii ca mine raman in spate sau raman in fata unui computer, poate ca devin analisti-programatori daca-i duce mintea, oricum ca idee, vor fi considerati mai retrasi in comparatie cu altii.
Eu, pe vremea cand stateam in tara, devenisem un foarte bun analist si un bun programator si am observat un lucru la cei care aveau aceste preocupari: nu prea stim noi sa ne exprimam, in schimb, suntem in stare sa facem lucruri extraordinare, lucruri la care altii nu se gandesc. Pe scurt as putea spune ca avem idei.
De aceea va indemn sa lucrati impreuna pentru ca oamenii care sunt intr-o echipa si au succes, inseamna ca se completeaza bine unul pe altul, inseamna ca ei vad in primul rand calitatile unui coleg si nu defectele lui. Facand acest lucru vor stii exact ce e mai bine si cine trebuie sa faca un anumit lucru.
Intr-o echipa cel care iese in fata, la vedere, e clar ca trebuie sa stie sa vorbeasca bine publicului dar cel care sta in spatele lui trebuie sa aiba calitati care in mod clar lipsesc celui care iese in fata. Si, cum nimeni nu e perfect, daca ei pot colabora atunci vor reusi sa-si adune calitatile si sa realizeze impreuna un lucru mult mai bun decat daca l-ar face fiecare separat.
Acum am sa “dau din casa” asa cum am vazut ca-i place domnului Primo sa spuna si l-as ruga sa se gandeasca cum era Constitutia Meritocrata inainte de a fi prezentata publicului (dar care se considera terminata) si cum arata ea acum. Cred ca ajung degetele de la o mana ca sa ne numaram cati stiam de acest lucru. Eu am venit cu modificari, completari, adaugiri pe care dumneavoastra le-ati acceptat si, mai mult, ati fost atat de entuziast incat mi-ati recunoscut oficial contributia chiar daca eu nu am cerut niciodata acest lucru.
Eu asta am vrut sa subliniez: ca nu suntem perfecti, ca nu suntem la fel dar daca reusim sa ne completam si sa ne intelegem unul pe altul atunci vom reusi sa facem impreuna lucruri extraordinare.
Iar cu aceasta prezentare am ajuns exact unde vroiam sa ajung si-anume sa va fac pe voi, cititorii, sa intelegeti ca o societate democrata bazata pe principii meritocrate asta vrea sa faca: sa scoata ce-i mai bun din oameni si sa dea lor posibilitatea sa ajunga acolo unde merita.
“Omul potrivit la locul potrivit” nu mai trebuie sa fie o utopie ci va trebui ca aceste cuvinte sa stea la baza constructiei intregii societati meritocrate.
In loc sa spunem “tu nu esti bun la asta” hai sa incercam de acum inainte sa vedem la ce poate fi bun acel om, hai sa vedem lucrurile bune pe care el le poate face pentru a vedea, in final, cum se pot completa aceste lucruri bune intre ele si rezultatul care-l obtinem. Daca vom continua sa cautam ce nu e capabil sa faca un om vom ramane intr-o fundatura, pe o strada fara iesire si daca nu avem inteligenta sa facem stanga-mprejur si sa iesim de acolo ca sa cautam ce ne intereseaza cu adevarat, vom deveni din ce in ce mai obtuzi, mai rai, mai frustrati.
Nu stiu care inger i-a soptit la ureche domnului Primo, nu stiu daca a facut-o constient sau inconstient, poate a avut o inspiratie de moment cand a simtit ca trebuie sa aseze in fruntea Miscarii Meritocrate trei persoane care nu se cunosc si care nu s-au vazut in viata lor.
Si asa, domnule Primo, v-ati ales cu trei vicepresedinti:
primul – d-ul Gabriel Domokos, cel care v-a sprijinit neconditionat de la inceput si care v-a deschis poarta catre mass-media,
al doilea – d-ul Radu Calin, care a fost si dansul de acord cu ideile dumneavoastra si care, din fericire pentru noi este si un bun orator,
al treilea – subsemnatul, care nu a fost de acord de la inceput cu toate ideile dumneavoastra dar care a ramas fascinat de faptul ca stiti sa ascultati oamenii inainte de a lua o decizie. Cand mi-am dat seama ca luati decizii in cunostinta de cauza pentru ca ascultati pe toti cei care vor binele Miscarii Meritocrate m-am alaturat voua si am inceput sa lupt impotriva celor care vor sa ne traga in jos.
Eu v-am spus ca nu vreau aceasta functie, v-am spus ca sa gasiti pe altul dar se pare ca nu ati dorit si m-am trezit la Congres ca m-ati asezat la masa cu ceilalti si m-ati prezentat ca fiind vicepresedinte al miscarii. Inca va las sa mai decideti in privinta acestei obtiuni.
Totusi, eu va felicit pentru ca in mod constient sau inconstient (nu stiu pentru ca nu am mai discutat pana acum despre asta) ati pus impreuna trei oameni care pot fi compatibili intre ei, care se pot completa unul pe altul deci si rezultatul actiunilor miscarii poate fi din ce in ce mai bun.
Un alt lucru care m-a facut sa intru in aceasta miscare a fost si faptul ca ati declarat de la inceput ca membrii miscarii nu vor avea nici o functie in viitorul sistem meritocrat, cu alte cuvinte, noi nu vom accede la ciolanul puterii. Unii vor spune “astia-s nebuni” sau “nu va credem” iar eu va raspund ca nu ma intereseaza ce spun ei atata timp cat stiu ca vom lucra in interesul tarii si al poporului roman (inclusiv al celor care ne critica acum pe la colturi).
Pai daca vroiam “ciolan” intram in Miscarea Populara care la inceput, ca sa atraga mai multi naivi, a spus ca nu se transforma in partid dar care ulterior a intors-o si… surpriza… se transforma in partid dupa care… iar a intors-o pentru ca a vazut ca este criticata si acum spune ca fundatia ramane fundatie iar partidul va fi separat. Mie mi se pare aceeasi Marie cu alta palarie facuta sa abureasca poporul. N-au facut altceva decat sa mai vopseasca inca odata gardul. A cata oara?
Va spun clar! Noi nu vrem puterea!!!
Ce vrem noi? Vrem sa fim siguri ca nu se va mai intampla niciodata erorile care s-au facut in acesti ani in tara noastra. Vrem sa fim siguri ca vom fi condusi de persoane competente, de persoane cu o moralitate ridicata, de patrioti. De aceea ne-am gandit la acest sistem de selectie a persoanelor care pot fi alese de catre popor prin vot.
Se vor trezi manipulatorii sa strige ca se incalca un drept fundamental al cetateanului – acela de a fi ales!
Aiurea! Nimeni nu impiedica pe nimeni sa fie ales. Problema e ca daca vrei sa conduci o comunitate trebuie sa dovedesti ca mai ai si alte calitati in afara de cea de hot, curvar, criminal, tradator de neam etc.
Vrem ca poporul sa aiba ce alege atunci cand voteaza!!!
ATAT!!!
Iar pentru a face acest lucru trebuie sa spargem gasca!
Trebuie sa dispara partidele politice de la conducerea Institutiilor Statului! Sa se duca in Cismigiu si sa faca echipa nationala de fotbal daca altceva n-au ce face si vor sa se mai intalneasca intre ei.
Clarificand aceste aspecte am sa continui cu niste lucruri care trebuiesc explicate mai bine oamenilor pentru ca s-a vorbit putin si vag despre ele.
Daca veti citi Constitutia Meritocrata veti intelege ca sunt articole complet noi, articole care nu au mai fost in nici o Constitutie precedenta de aceea o sa incerc sa vorbesc despre Autoritatea Nationala Meritocrata, despre Avocatul Poporului, despre Monitorul Oficial, despre cum va fi ales primul ministru si care sunt ministerele propuse a alcatui Guvernul si, nu in ultimul rand, despre Referendum.
Aceste puncte nu au mai fost tratate in alte Constitutii dar este foarte important sa explicam ce se vrea pentru ca sa evitam sintagmele introduse deja de catre cei care sunt platiti sa manipuleze si care deja spun ca A.N.M. va fi un nou partid unic. O aberatie mai mare rar intalnesti!
Hai sa le iau pe rand.
Daca cititi articolul 122 din Constitutia Meritocrata veti vedea urmatoarele:
“Autoritatea Naţională Meritocrată este compusă din:
(a) Sfatul Înţelepţilor;
(b) Conducerea centrală;
(c) Birouri judeţene;
(d) Birouri locale;
(e) Comisia electorală permanentă.”
Doar citind aceste lucruri va dati seama ca aceasta Institutie de interes public major se va ocupa in primul rand (in colaborare cu Ministerul Educaţiei Naţionale, Cercetării şi al Invenţiilor) de selectia candidatilor la functiile de conducere in stat. De la nivel local pana la nivel central. Ca la Olimpiadele scolare. Cel mai bun trece mai departe. Ulterior se vor urmari si criteriile morale ale candidatilor admisi.
Simplu si eficient.
In acest fel poporul va avea ce vota. In sfarsit va avea de ales numai intre oameni capabili si patrioti in acelasi timp.
In plus, tot aici vedeti si “Sfatul Inteleptilor”.
Pai cum sa fim atat de cretini, de prosti ca sa nu profitam de experienta celor care au fost deja la conducerea tarii in noul sistem meritocrat?
O vorba din timpuri indepartate spune: “cine nu are batrani sa-i cumpere”.
Cum sa fim atat de inconstienti si sa nu profitam de intelepciunea lor?
De ce trebuie sa redescoperim apa calda? Daca cei dinaintea noastra au descoperit-o de ce noi sa nu tinem cont de intelepciunea lor si sa evoluam gandindu-ne la lucruri noi in loc sa batem pasul pe loc si sa pierdem timpul cu ceva care a fost deja rezolvat in trecut de catre cei care au fost deja la conducerea statului.
Luam ce-i mai bun si mergem inainte.
Asta inseamna evolutie!
Fie vorba-ntre noi, daca faceam acest lucru in ’89 altul era viitorul nostru acum. Erau cateva lucruri bune pe vremea aceea care puteau fi preluate. Noi ce am facut? Am negat totul si uite asa ne-am ales cu haos si saracie.
Totusi, in toata saracia actuala, noi – ca popor, trebuie sa constientizam un lucru extrem de important: noi avem un termen de comparatie.
Lucrurile s-au precipitat in ultimii zeci de ani iar acest aspect poate fi transformat de noi intr-un mare avantaj daca dovedim inteligenta si rezistam manipularilor zilnice.
Ganditi-va ca inca mai exista in societatea noastra oameni care au trait in perioada celui de-al doilea razboi mondial sau… avem inregistrari-document cu ce ne spun ei.
Ganditi-va ca avem azi majoritatea pensionarilor care atunci cand erau in puterea lor au trait in regimul comunist.
Ganditi-va ca exista acum oamenii de 40-50 de ani care au prins ultimele zvacniri ale comunismului dar care au trait si in sistemul actual cleptocrat (sincer, imi pare rau ca nu-l pot denumi democrat).
Toti acestia trebuie sa profite din plin de cunostintele de viata dobandite si sa ajute la schimbarea sistemului pentru ca daca noi “ne ducem” tinerii de azi nu vor mai avea nici o sansa ca sa schimbe ceva in bine pentru ca ei nu mai au un termen de comparatie.
Eu aici vroiam sa ajung cu analiza mea si sa va fac sa intelegeti cat de important este sa fii constient de ceva, cat de important e sa ai un termen de comparatie.
Poporul roman l-a avut si a venit momentul sa profite din plin de acest avantaj.
O sa incerc sa va mai dau un exemplu cat se poate de simplu ca sa intelegeti si mai bine cat poate fi de important acest aspect.
Incercati sa faceti o comparatie si studiati comportamentul unui leu care s-a nascut si care traieste in captivitate dupa care studiati comportamentul unui leu care s-a nascut si traieste in libertate.
Studiati comportamentul fiecaruia dupa care prindeti leul aflat in libertate si introduceti-l intr-o cusca.
Studiati din nou comportamentul celor doi.
Veti vedea ca leul nascut in cusca se va comporta ca si pana acum – normal din punctul lui de vedere si normal din punctul nostru de vedere pentru ca nu observam schimbari la el.
Apoi studiati comportamentul leului care a fost in libertate si acum este intr-o cusca. Vedeti acum cate schimbari radicale s-au produs in comportamentul lui?
De ce?
Pentru ca acesta a avut privilegiul sau ghinionul sa cunoasca si altceva.
El acum are un termen de comparatie!
Tot asa si cu poporul roman: noi am avut privilegiul sau ghinionul sa fi cunoscut si altceva, adica alte sisteme sociale intr-un timp scurt din punct de vedere istoric – vreo 80 de ani – adica viata unui om.
Eu sunt convins ca poporul roman are capacitatea ca acest termen de comparatie sa reprezinte, in final, un privilegiu. Sunt convins ca noi suntem suficient de inteligenti ca sa ne dam seama de acest lucru si sa actionam in consecinta.
Deci, ce-i de facut?
Sa luam ce-i mai bun de la fiecare sistem prin care am trecut in ultimii 80 de ani. Sa ne folosim de aceste cunostinte cat inca ele mai sunt vii in memoria noastra colectiva pentru ca daca noi “disparem” vor ramane tinerii de acum care nu vor mai avea un termen de comparatie si se vor comporta ca leul nascut in cusca din exemplul de mai sus.
In ’90 am fost drogati in masa cu mirajul libertatii si al democratiei.
Ne-au fost fluturate pe la nas si ele ne-au ametit, ne-au drogat.
Am fost introdusi intr-o lume care ni se parea perfecta. Eram atat de “facuti” incat nu vedeam putreziciunea care se ascundea in spatele vopselii noi.
Acum a venit vremea sa ne trezim si sa ne dam seama ce a insemnat in realitate ceea ce ni s-a fluturat pe la nas atunci.
In primul rand, aceea nu era libertate pentru ca atunci poporul roman nu avea nici un dolar datorie, poporul roman era stapan la el in tara, poporul roman era stapan pe toate bogatiile naturale ale tarii, fiecare palma de pamant apartinea poporului roman iar ea era cultivata si irigata.
Acum suntem in situatia in care avem vreo 150 de miliarde de dolari datorie, nu mai suntem stapani pe resursele naturale si, in curand, nu vom mai fi stapani nici pe terenul agricol.
In concluzie, vom fi sclavi pe plantatie. In concluzie, am devenit o colonie.
Iar solutia politicienilor care e? Ei continua sa vanda ce mai e inca nevandut sau continua sa distruga ce mai e inca nedistrus pentru a mai scoate cate o spaga grasa.
Iar solutia presedintelui actual care e? Pai… sa convingem romanii sa nu vanda terenul strainilor!!!
Acum va dati seama unde ne-a adus libertatea fluturata pe la nas in ’90?
Hai sa vedem unde ne-a adus “democratia” pe care eu impreuna cu altii o numim cleptocratie.
Atunci am avut o explozie de partide, marea lor majoritate naive atata timp cat n-au avut fonduri si nu s-au aliat cu cine trebuie. In schimb, fondurile au existat dar s-au dus la cine trebuia.
Nu stiu cati dintre voi stiti de celebra intalnire ( daca nu ma inseala memoria – din ianuarie ’90 ) dintre Ion Iliescu si oamenii de care el s-a folosit pentru a trage sforile si a pune mana pe putere in Romania. Erau toti la o masa lunga iar el era in mijlocul ei cand a spus: cei din stanga mea vor face partide de stanga iar cei din dreapta mea vor face partide de dreapta.
Cat de machiavelic poate fi? Ori a luat exemplul de la masoni, ca si astia tot asa fac. Au grija sa sustina pe fiecare pentru ca indiferent cine castiga tot el va fi invingatorul real.
Si uite asa, oricine castiga la alegeri tot el va fi la butoane si va trage sforile, pentru ca el era tatucul tuturor.
Si asa a fost.
Nu credeti?
Pai hai sa stam stramb si sa judecam drept ca sa analizam mai bine ce s-a intamplat.
Din ’90 in ’96 era clar ca Iliescu a facut ce a vrut el, inclusiv sa pupe in fund defunctul U.R.S.S. dupa care a fost primul care a recunoascut independenta Republicii Moldova in loc sa fie deacord cu delegatii care au venit atunci din Basarabia si au propus unirea cu Romania. Da oameni buni, s-au intamplat aceste lucruri si voi nu stiti nimic din toate astea!!! In 1992 Basarabia putea sa devina din nou pamant romanesc dar tradatorul de neam pe nume Ion Ilici Iliescu nu a dorit acest lucru si i-a trimis la plimbare pe patriotii basarabeni dupa care a recunoscut independenta Republicii Moldova.
Acum, ca tot a venit vorba, mai e cineva impotriva pedepsei cu moartea pentru acuzatia de inalta tradare impotriva poporului roman? Va las sa va raspundeti singuri…
Dar sa continui…
In ’96 cand poporul s-a saturat de vechii comunisti si a votat Conventia Democrata ce s-a intamplat?
Pai, cum ce s-a intamplat… s-a vopsit gardul!
Din Conventie faceau parte PNT-cd si PNL.
De ce nu s-a facut nimic concret? Pentru ca la vestita masa lunga de care va povesteam mai sus erau asezati in partea dreapta a “tatucului” si… Patriciu, Tariceanu… etc.
Deci, PNL-ul era compromis, facea jocurile tatucului din umbra.
La PNT-cd a fost mai greu dar nu imposibil pentru ca s-a reusit infiltrarea in conducerea partidului de personaje dubioase tip Ciorbea. Si uite asa cu un prim ministru ca Ciorbea si un PNL aservit s-a dus totul dracului. Au inceput sa se certe intre ei si gata, poporul s-a saturat si de astia. Acum vedem ca PNL-ul e in USL iar Ciorbea la fel, deci… poate ca acum realizati, in sfarsit, de ce a spus fostul presedinte Constantinescu ca “am fost infrant de sistem”.
Noi, poporul, nu ne-am dat seama atunci de aceste dedesubturi pentru ca eram inca drogati, eram inca sub efectul drogului care ni s-a aplicat in ’89.
Asa ca in 2000 nici nu mai era nevoie sa se vopseasca gardul ca oricum s-au imbulzit toti sa-l voteze din nou pe Iliescu. Si asa au mai trecut patru ani de “comunism (jaf) cu fata umana”.
Si am ajuns in 2004 cand trebuia sa vopsim din nou gardul ca poporul a inceput iar sa se prinda si sa-si aduca aminte de ce s-a intamplat la inceputul anilor ’90.
Gardul a fost vopsit si asa a aparut salvatorul, cel care se lupta cu sistemul ticalosit, a aparut omul providential – Traian Basescu – care a fost votat de majoritatea romanilor, inclusiv de mine.
Domnul Basescu a reconstruit dreapta pentru ca romanii aveau nevoie de ea si uite asa a aparut PD si apoi PDL. Numai ca ei nu erau suficienti de puternici si s-au aliat cu PNL-ul format tot din infiltratii lui Iliescu. Si uite asa a aparut alianta DA. Numai ca dupa ce au castigat puterea au inceput sa se certe intre ei si sa nu mai faca nimic pentru tara. Din nou, sub alte culori, vedeam ce s-a intamplat in perioada 1996-2000.
A fost un talmes-balmes.
S-au certat, s-a despartit PNL-ul de PDL, apoi PDL-ul s-a aliat cu PSD-ul, apoi iar s-au certat, totul intre doua suspendari prezidentiale (pentru ca domnul Basescu se pare ca a vrut atunci sa loveasca in sistem), totul pana cand… romanul de bun-simt s-a scarbit si nu s-a mai dus la vot si uite asa a castigat, din nou, stanga. Acum PNL-ul e pe fata in tabara tatucului, Ciorbea la fel sunt toti fericiti in USL iar ceilalti ramasi afara se fac ca sunt in opozitie sau… se fac ca fac opozitie pentru ca… va aduceti aminte ce a afirmat domnul colonel SRI (in rezerva) cand s-a dus cu o noua lege a sigurantei nationale ca sa fie adoptata in schimbul legii marsave facuta de Iliescu in ’92 si i s-a raspuns de catre marele lider de dreapta domnul Vasile Blaga: “Esti nebun? Daca o adoptam nu mai putem fura!”
Asta-i adevarul, oameni buni, fie ca va place sau nu.
Si totul cu un gard nou nout… adica pare nou pentru ca e din nou vopsit. Nu va ganditi ca au schimbat gardul…
Acum suntem din nou asa cum eram in perioada 2000-2004 cand ne-am infipt majoritatea sa-l votam pe Iliescu. Exact asa s-a intamplat si acum.
Dupa asta ce v-a urma? Nu trebuie sa fii ghicitor in stele ca, in sfarsit, sa-ti dai seama.
O mana noua de vopsea peste gardul putred si e ca nou si iar nu-l mai recunoastem.
Cine face asta? Tot Traian Basescu prin Miscarea Populara care se transforma in partid exact la timp pentru a fi cunoscuta de oameni si ca sa atinga maximul in 2016 cand vor fi alte alegeri.
Dupa care ce se v-a intampla? Se vor uni din nou cu PNL-ul care, in mod sigur vor sparge USL-ul pana atunci. De ce se va uni? Ca sa aiba peste 50% si sa poata guverna.
Oameni buni, treziti-va!!!
Nu vedeti ca ne flutura pe la nas acelasi scenariu de 23 de ani incoace?
Ei se rotesc, se duc pe la coafor si se vopsesc iar pe noi ne prostesc.
Nu vedeti ca sunt aceeasi gasca?
Sunt mana in mana! Fac afaceri impreuna! Fura impreuna!
Ei nu fac altceva decat sa caute solutii de prostire inca odata a poporului in momentul cand poporul da semne de trezire din efectul drogului pe care ei ni-l aplica de atatia amar de ani.
Pai daca tot ne trezim, hai sa ne spalam pe ochi cu apa rece si sa privim clar in jurul nostru.
Hai sa-i privim asa cum sunt ei.
Sa-i vedem clar ca fac parte din aceeasi gasca transpartinica vopsita in diferite culori pentru a lua ochii romanului, pentru a-l induce in eroare, pentru a-l prosti in continuare.
Toata aceasta lucratura ne-a fost asternuta inaintea ochilor de catre gasca transpartinica tradatoare de neam.
E o miscare machiavelic de inteligenta.
“Pe oricine voteaza prostimea tot noi suntem la putere” – asa gandesc ei.
Din pacate pentru ei poporul roman este un popor care are o inteligenta nativa superioara comparativ cu alte popoare si variantele demonstrate a fi valabile in alte parti aici nu pot fi valabile la nesfarsit.
Oameni buni, Miscarea Meritocrata va propune sa puteti alege dintre oamenii cei mai competenti si capabili, dintre cei care au o inalta moralitate, dintre adevaratii patrioti carora le pasa de neamul nostru.
Asta nu exclude ca vom gasi o parte din asemenea oameni chiar printre cei care fac parte azi din vreun partid politic. Daca ei isi vor da demisia din partid, daca vor participa la concursurile organizate, daca vor castiga aceste concursuri si daca se va constata ca moralitatea lor e in limitele acceptabile pot fi introdusi pe listele electorale si pot fi votati de catre popor.
Daca e sa va spun parerea mea, eu cred ca vor fi extrem de putine aceste persoane pentru ca majoritatea oamenilor competenti si capabili din aceasta tara au ramas pe margine si nu au vrut sa intre in troaca politicienilor.
Ce trebuie sa stiti voi e ca noi nu excludem pe nimeni pentru ca sunt destui care au intrat intr-un partid fiind convinsi ca pot schimba ceva in bine in aceasta tara. Au fost naivi pentru ca daca vrei sa schimbi ceva in aceasta tara trebuie sa incepi cu schimbarea intregului sistem dupa care urmeaza alte lucruri.
Am inceput sa vorbesc de Autoritatea Nationala Meritocrata si de ce poate face ea bun pentru acest popor dupa care a trebuit sa va vorbesc de partidele politice care s-au perindat in cei 23 de ani si au condus acest sistem cleptocrat – totul – numai ca sa va dau un termen de comparatie.
Dupa cum vedeti, nu se pune problema de construire a unui partid unic asa cum incearca unii sa va manipuleze din nou. Eu consider ca a venit vremea sa vedeti lucrurile asa cum sunt ele in realitate de aceea vi le-am prezentat cat se poate de clar.
Acum aveti un termen de comparatie.
Acum nu mai aveti nici o scuza, nu mai puteti spune ca nu ati stiut.
Deasemenea, in Constitutia Meritocrata am introdus la articolul 125 ca Institutie de interes public major si Avocatul Poporului.
Aduceti-va aminte ce a facut Ponta in vara lui 2012 cand dintr-o semnatura l-a demis pe avocatul poporului si a numit in locul lui o marioneta.
De ce a facut asta? Ca noul avocat sa nu mai conteste nici o lege la Curtea Constitutionala, ca sa nu mai conteste neconstitutionalitatea ordonantelor scoase pe banda rulanta de catre el in acele zile.
Acum acest lucru nu va mai fi posibil pentru ca avocatul poporului va fi ales de catre popor prin vot direct iar institutia pe care o reprezinta este una independenta.
Acum poate sa-si faca treaba pentru care a fost pus acolo si daca nu si-o face tot poporul va fi cel care il va da jos.
Noi nu am facut aici decat sa-i recunoastem importanta pe care o are si sa-l punem la locul potrivit in noua societate meritocrata.
Tot asa am procedat si cu Monitorul Oficial. I-am recunoscut importanta devenind si el o alta institutie de interes public major prin articolul 126 din Constitutia Meritocrata.
La prima vedere poate vi se pare absurd dar ganditi-va cat de rapid si-a bagat Victoras in buzunar aceasta institutie. Printr-o ordonanta si-a trecut in subordine Monitorul Oficial iar asta poate n-ar fi atat de grav daca nu ar fi inceput sa-i dicteze ce sa publice si cand sa publice. Pentru ca ce nu se publica nu are efect si revenind tot la puciul din 2012, va rog sa va amintiti de deciziile care se publicau in maxim 3 ore pentru ca “trebuiau” si alte decizii sau legi care puteau astepta si cate o saptamana, doua, o luna, trei luni, depinde de imprejurare, pana isi rezolva el ploile asa cum dorea, dupa care le publica ca oricum nu mai aveau efectul dorit initial.
In noul sistem meritocrat nici un prim ministru sau altcineva nu va mai putea sa vina sa-si baga in subordine vreo institutie de interes public major al statului.
Si in acest caz, seful acestei institutii va fi ales prin vot direct de catre cetateni si doar ei il pot da jos inainte de termenul legal.
Tot in Constitutia Meritocrata gasiti, incepand cu articolul 86, modul in care un roman poate ajunge prim-ministru.
Acest lucru se va face tot prin vot popular, romanii avand de ales intre cele mai competente persoane pe care le are Romania la acel moment.
Este un lucru nemaiauzit pana acum: atat presedintele cat si primul ministru sa fie votati de catre popor.
Dar va intreb si eu: ce poate fi rau in asta atata timp cat romanii vor avea intr-adevar din ce alege?
Si se poate face!
Important e sa vrei.
Un alt articol important, articolul 112 din Constitutia Meritocrata ne arata urmatoarele:
“Ministerele necesare îndeplinirii cerinţelor constituţionale sunt:
(a) Ministerul Afacerilor Externe;
(b) Ministerul Afacerilor Interne;
(c) Ministerul Agriculturii, Mediului, Apelor şi Pădurilor;
(d) Ministerul Alimentaţiei, Comerţului şi Protecţiei Consumatorilor;
(e) Ministerul Apărării Naţionale;
(f) Ministerul Culturii, Patrimoniului Naţional şi al Cultelor;
(g) Ministerul Educaţiei Naţionale, Cercetării şi al Invenţiilor;
(h) Ministerul Familiei, Turismului, Tineretului şi Sportului;
(i) Ministerul Finanţelor Publice;
(j) Ministerul Industriei, Energiei, Petrolului, Gazelor şi Minelor;
(k) Ministerul Justiţiei;
(l) Ministerul Mijloacelor de Comunicare in Masă;
(m) Ministerul Muncii, Sănătăţii şi Protecţiei Sociale;
(n) Ministerul Transporturilor, Construcţiilor şi Dezvoltării Urbane.
Dupa cum vedeti noi propunem 14 ministere. Faceti comparatia cu ce avem acum, cu guvernul cel mai obez si incompetent din istoria Romaniei, format din viceprim-ministri, ministri fara portofoliu, ministri, in total vreo 28, adica dublu decat propunem noi.
Noi propunem 14 ministere care acopera mult mai multe probleme reale ale societatii decat toate ministerele actuale la un loc.
Unde gasiti dumneavoastra azi vreun minister care sa aibe ca ocupatie principala “protectia consumatorilor” sau “cercetare si inventii” sau “ministerul familiei” sau “ministerul mijloacelor de comunicare in masa”.
Poate va intrebati ce legatura au “mijloacele de comunicare in masa”. Pot sa va spun ca el va include si vestitul CNA care, de data asta, va trebui sa-si faca treaba pentru ca nu va mai fi subordonat politic. Si uite asa romanii nu vor mai fi manipulati zilnic asa cum se intampla acum ci vor fi informati corect pentru ca televiziunile vor fi aspru sanctionate la prima incercare de manipulare a populatiei.
Pe de alta parte… in secolul XXI nu vi se pare corect sa avem un asemenea minister? La volumul de informatii care circula? Sa zicem ca el ar fi “nepotelul” ministerului telecomunicatiilor de pe vremuri.
Apoi, avem “ministerul transporturilor, constructiilor si dezvoltarii urbane”. Pai cum sa nu legi impreuna asa ceva? Poti face constructii, autostrazi fara un proiect coerent de dezvoltare urbana? E vorba de ceva prea complex ca sa-l poti desparti sau sa nu tii cont de el asa cum se intampla acum.
Poate va intrebati de ce s-au introdus in Constitutie tipul si numarul de ministere necesare.
Simplu, ca sa nu se mai intample ce se intampla acum cand vine fiecare prim ministru si imparte el cum vrea ministerele sau mai creeaza noi posturi de vice sau de ministri fara portofoliu. Ce conteaza, pe el nu-l intereseaza ca doar prostul plateste, nu? Ei bine, asa ceva nu va mai fi posibil in noul sistem meritocrat.
Apoi, in articolul 127, se explica pe larg rolul si consecintele referendumului.
Se explica de cate tipuri poate fi sau cate subiecte poate avea un referendum, care e scopul unui referendum si care-i procentul de participare necesar pentru ca un referendum sa fie declarat valid.
Deasemenea, se explica pe larg care sunt institutiile implicate si un alt lucru important – se dau termene maxime in care trebuiesc rezolvate toate problemele ivite. Se dau termene maxime in care institutiile statului trebuie sa modifice sau sa schimbe legile iar totul este gandit pentru a respecta vointa poporului.
Si un lucru extrem de important, hai sa-i zic ultimul pe lista cu voia dumneavoastra: “Neadoptarea în termenele stabilite a voinţei poporului român este considerat act de înaltă trădare iar vinovaţii se pedepsesc conform legilor în vigoare.”
In acest fel alesii neamului nu o mai pot invarti ei cum doresc pentru ca vor stii exact ce-i asteapta. Iar acum stiti si voi cum se va pedepsi in noul sistem meritocrat o acuzatie de inalta tradare impotriva poporului roman.
E clar ca in aceste conditii referendumul nu va mai fi facultativ pentru cei ce conduc tara.
El va fi obligatoriu iar dorinta poporului va trebui pusa imediat in practica daca alesii neamului nu vor dori sa fie acuzati de inalta tradare. E suficient daca “le aratam pisica” in Constitutie ca sa-i determinam sa-si faca treaba repede si bine.
Deasemenea, citind Constitutia Meritocrata veti vedea ca… dispare Parlamentul iar legile vor fi facute de alte persoane din conducerea statului. Aici nu mai insist deoarece sper ca sa va starnesc curiozitatea si sa va determin sa cititi aceasta Constitutie Meritocrata si sa va dati singuri seama ca se poate. Important este sa ne dorim cati mai multi aceasta schimbare radicala de sistem.
Miscarea Meritocrata isi doreste sa introduca adevarata democratie in Romania.
Miscarea Meritocrata isi doreste ca poporul sa fie ascultat, isi doreste ca poporul sa fie condus de cei mai capabili si mai patrioti reprezentanti ai lui.
Eu am convingerea ca poporul roman este destul de inteligent si va intelege acest lucru deci, in acest context noi, ca miscare, nu putem decat sa crestem.
Semintele au fost deja aruncate.
In curand ele vor da roade dupa care le vom vedea cum se raspandesc in mod exponential.
Pana atunci insa… va doresc numai bine tuturor.
Cu stima,
Mihai Boitan
... [Trackback] [...] There you can find 57985 more Information on that Topic: meritocratia.ro/2013/07/08/machiavelism-versus-meritocratie/ [...]
... [Trackback] [...] Read More Information here on that Topic: meritocratia.ro/2013/07/08/machiavelism-versus-meritocratie/ [...]
... [Trackback] [...] There you will find 88792 additional Info to that Topic: meritocratia.ro/2013/07/08/machiavelism-versus-meritocratie/ [...]
... [Trackback] [...] Read More Info here to that Topic: meritocratia.ro/2013/07/08/machiavelism-versus-meritocratie/ [...]
Se vorbeste prin tara ca guvernantii asa zisi alesi consuma pasile de marire a penisului .Oare sa fie adevarat ? Vadim zicea ca tara asta e plina de hoti si de curve .Hotii sant ei .Oare noi santem curvele lor?Nu ne mai ajunge marimea p---I lor si vrem ceva mai mare?Oare cat timp le vom mai tine fundurile dragi prieteni ?Multi dintre noi avem copii oare nu merita sa le castigam drepturile pierdute de noi in tot acest timp de tacere?Astept sugestii daca doreste cineva .Binenteles ca sant si persoane la care le convine regimul dar apelez la cei care se simt inselati in aceasta tara poate iese si un mic sondaj de opinie . Va pup .
AGONIE si EXTAZ Stari contradictorii traite cu ocazia distribuirii de fleiere ( primul manifest meritocratic imprimat si distribuit cu ocazia Congresului Meritocratiei),in sectorul 1 Bucuresti, zona Gara de Nord . Cetatenii de varsta a doua si a treia in mod deosebit, sunt in general entuziasmati de acest " Nou val Meritocratic " deoarece ei au trait in vremurile apuse, e adevarat comuniste, o anumita " STARE MERITOCRATICA ", cand, trebuie sa recunoastem erau promovati si oameni valorosi, care nu au fost putini, chiar daca nu erau si activisti ai partidului unic, urmand a fi atrasi apoi, cu succes sau nu, si in activitatea politica medie (conditie obligatorie pentru acces la functii economice, stiintifice s.a.), sau in activitatea politica de varf (pentru ipocriti, avari, orbiti de putere, de cultul personalitatii s.a.). O problema ingrijoratoare este si cred ca va fi cu " CETATENII TINERI " care asa cum aratati dvs. sunt " CA DE PE ALTA PLANETA " , nu flosesc cuvantul " drogati " pentru ca in aceasta categorie as-i pune " CETATENII DE TOATE VARSTELE " care, cu toate ca se vede pe fata lor ca au o suferinta, o dezamagire si o disperare, profunda, fata de viata pe care o traiesc, le este " LEHAMITE " si trateaza aceasta initiativa cu dezinteres, cu neincredere si suspiciune, pentru ca au fost mintiti de prea multe ori in ultimii 24 de ani, unii spunand ca " daca pleaca acesti lupi batrani si satui, vor venii altii tineri si flamanzi ". Cred ca trebuie stabilita o " STRAEGIE DE PROMOVARE " catre cetateanul roman a " Miscarii Meritocratice " avand in vedere ca in opozitia noastra se afla " TOT ESICHERUL RAULUI SI AL DIVERSIUNII DIN ROMANIA " , care are de partea sa media, averi , bani, privilegii si sunt mari jongleri ai " MITEI SI MITEI ELECTORALE ". Strategie din care eu cred ca trebuie sa fie la loc important " LUSTRATIA ELECTORALA " pentru ca cetatenii stiu, acum, de unde le-a venit " RAUL ", de la cei ce au gestionat tara si autoritatile publice in ultimii 24 de ani, ca urmare " ACESTIA " trebuiesc inlaturati din Autoritatile Publice locale si centrale.